INSPIRATIE UIT DE KLOOSTERKEUKEN

Iedere maand deelt De Vegetarische Zuster hier een eigen recept uit de kloosterkeuken, compleet met een menu-suggestie. Zo kunt u thuis een maaltijd bereiden en eten zoals dat hier in het klooster gebeurt.
Onze maaltijden zijn samengesteld uit alle componenten van een volwaardige vegetarische maaltijd. Dit houdt in dat de maaltijd voor de helft uit groenten bestaat, en verder uit graan (20%), eiwit (20%), kruiden/specerijen (5%) en vet (5%). Voor meer informatie: www.vegachecklist.nl 
Wanneer al deze componenten aanwezig zijn krijgen we alle voedingsstoffen binnen die we dagelijks nodig hebben, zónder vlees. Smakelijk eten!

SPERZIEBONENCURRY

voor vier personen

Ingrediënten:
900 gram sperziebonen
1 ui
olijfolie
2 el milde currypasta
400 ml kokosmelk
200 gram ananas
80 gram cashewnoten
2 el amandelschaafsel
zout en peper

Bereiden:

* Was en dop de sperziebonen en kook ze met wat zout beetgaar.
* Pel en snipper de ui.
* Verhit een braadpan en doe er een scheutje olijfolie in.
* Fruit de ui in de olie.
* Voeg de currypasta toe en fruit die even mee.
* Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.
* Giet de sperziebonen af. Vang het kookvocht op voor in de soep.
* Snijd de ananas in stukjes
* Verhit een koekenpan en rooster daarin de cashewnoten. Pas op voor aanbranden!
* Voeg de ananas en de cashewnoten toe aan de curry.
* Breng het geheel aan de kook. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
* Verhit een koekenpan en rooster daarin licht het amandelschaafsel.
* Garneer de curry met het amandelschaafsel.

Menu-suggestie:

Voorgerecht: Spinaziesoep
Hoofdgerecht: Sperziebonencurry met aardappeltjes uit de oven
Nagerecht: Yoghurt met pruimencompôte