Wegens persoonlijke omstandigheden vinden er op zijn vroegst pas in het najaar van 2024 weer fysieke kookworkshops plaats (er start wel een digitale versie, zie onder).
Indien u interesse heeft in deelname en op de hoogte gebracht wil worden wanneer de data gepland zijn, kunt u een mail sturen naar devegetarischezuster@gmail.com
U krijgt dan t.z.t. via de mail bericht. 

 

Digitale cursus Vegachallenge (6e editie!)

Op dinsdag 2 januari start er weer een digitale versie van de Vegachallenge. Net als in de fysieke cursus leert hierin u waaruit een volwaardige, vegetarische maaltijd moet bestaan. Stap voor stap leert u hoe u zo’n maaltijd op tafel kunt zetten. Er zijn in totaal vijf lessen, en elke les wordt er één onderwerp helemaal uitgelicht.

Eens in de drie weken, steeds op een maandag (behalve de eerste keer, i.v.m. Nieuwjaarsdag), komt er een nieuwe les online. De instructiefilmpjes en andere info op de site zijn op eigen tijd te bekijken, doch binnen die drie weken. Daarna verschijnt de volgende les.

Dinsdag 2 januari 2023 les 1: algemene inleiding: waaruit bestaat een volwaardige vegetarische maaltijd? Waar moet je op letten? & soepen
Maandag 22 januari les 2: groenten
Maandag 12 februari les 3: granen
Maandag 4 maart les 4: peulvruchten
Maandag 18 maart les 5: vegetarische feestmenu voor Pasen, kooktips, koken met restjes

De digitale cursus start op 2 januari 2024. Omdat iedere deelnemer ook persoonlijke begeleiding krijgt is er niet onbeperkt plek. Maar bij voldoende animo zal de cursus wederom herhaald worden…
De kosten voor de gehele digitale cursus bedragen 42,95 euro per persoon (dit bedrag is inclusief 21% BTW). Daarvoor krijgt u de complete lesmap, toegang tot de online instructiefilmpjes, en persoonlijke begeleiding en tips via de mail gedurende de cursus.
Voor meer informatie en aanmelden: devegetarischezuster@gmail.com

We wilden thuis anders gaan eten. Minder de geijkte recepten en meer bewust. De kookworkshops in Megen waren een uitkomst. Goede bijeenkomsten, ook als je een niet zo ervaren kok bent. Er is eerst een deel met uitleg over een bepaald thema zoals soepen of salades, maar ook granen of peulvruchten. Daarna gingen we meteen aan de slag. De bijeenkomst eindigde met een gezamenlijk maaltijd waarbij de onderdelen van een complete maaltijd op tafel kwamen. Goed lesmateriaal waarmee je thuis meteen kunt oefenen en niet heel veel tijd nodig hebt met de bereiding van een gezonde en lekkere  maaltijd. Sinds de cursus eten we gevarieerder en koken we meer samen.

Ron en Marrie

Vegetarische kookopleiding

Van september 2016 tot juli 2017 volgde zr. Emmanuel de vegetarische kookopleiding ‘De Natuurkeuken’ aan De Groene Kookacademie. Hier leerde zij op een andere manier vegetarisch te koken. Om niet vleesvervangend te koken, maar om een vegetarische maaltijd zó samen te stellen dat je het vlees niet mist en niet nodig hebt. Zo’n maaltijd bevat dan alle benodigde voedingsstoffen, creatief verwerkt en verspreid over het geheel.
In de kloosterkeuken kan zr. Emmanuel al het geleerde volop in de praktijk brengen. Graag deelt zij van de inspiratie uit de kloosterkeuken met anderen door middel van het geven van kookworkshops.