INSPIRATIEWEEKEND 

In zijn encycliek Laudato Si’ roept paus Franciscus op tot zorg voor de aarde, ons gemeenschappelijk huis, en daarmee gepaard tot zorg voor de meest kwetsbaren. Die zorg kan in de meest basale dingen tot uitdrukking komen, zoals in onze omgang met voedsel. Dit weekend is bedoeld om daartoe inspiratie op te doen. We beginnen vrijdagavond met een presentatie en voorbeelden uit de praktijk. Op zaterdag werken we ’s morgens in de biologische moestuin van ons klooster, ’s middags is er een kookworkshop en koken we samen een volwaardige vegetarische maaltijd aan de hand van de ‘Vegachecklist’.
We volgen dit weekend zoveel mogelijk het ritme van de gemeenschap. Er is plek voor maximaal 10 personen.

Datum: 5-7 juni 2020.
Prijs: 125 euro (inclusief huur kookstudio, materialen, maaltijden en verblijf)

Voor meer informatie en aanmelden bij zr. Emmanuël: devegetarischezuster@gmail.com

 Een kookworkshop volgen met een eigen groep?

 Dat kan natuurlijk ook, mits met minimaal 8, maximaal 12 personen.
 Informeer naar de mogelijkheden.

5e Vegachallenge volgt dit najaar. De data worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. 

Vegetarische kookopleiding

Van september 2016 tot juli 2017 volgde zr. Emmanuel de vegetarische kookopleiding ‘De Natuurkeuken’ aan De Groene Kookacademie. Hier leerde zij op een andere manier vegetarisch te koken. Om niet vleesvervangend te koken, maar om een vegetarische maaltijd zó samen te stellen dat je het vlees niet mist en niet nodig hebt. Zo’n maaltijd bevat dan alle benodigde voedingsstoffen, creatief verwerkt en verspreid over het geheel.
In de kloosterkeuken kan zr. Emmanuel al het geleerde volop in de praktijk brengen. Graag deelt zij van de inspiratie uit de kloosterkeuken met anderen door middel van het geven van kookworkshops.