Na drie geslaagde edities start in het najaar van 2019 een

Nieuwe VEGACHALLENGE!

Het is goed om (vaker) vegetarisch te eten, met het oog op de toekomst van onze zuster moeder aarde, Gods schepping. En met het oog op de toekomst van velen die nu verstoken blijven van (voldoende) voedsel, terwijl er feitelijk genoeg geproduceerd wordt voor iedereen. Als het maar eerlijk verdeeld zou zijn…

Maar hoe zet je nu een verantwoorde, voedzame én lekkere vegetarische maaltijd op tafel? Laat je inspireren – en uitdagen – door de kloosterkeuken en neem deel aan de Vegachallenge!

In een reeks van vier zaterdagmiddagen (13.30-17.00 uur) maken we ons vertrouwd met alle componenten van een volwaardige vegetarische maaltijd. We beginnen steeds met een inleiding, vervolgens gaan we samen koken en aan het eind nuttigen we samen de gerechten die we gemaakt hebben.

Data: 21 september – algemene inleiding en soepen; 19 oktober – groenten; 2 november – granen; 16 november – peulvruchten.

De prijs voor de hele reeks is € 135,- (inclusief lesmapje, materiaal en maaltijd)

Meer informatie en aanmelden bij zr. Emmanuël: devegetarischezuster@gmail.com

 Een kookworkshop volgen met een eigen groep?

 Dat kan natuurlijk ook, mits met minimaal 8, maximaal 12 personen.
 Informeer naar de mogelijkheden.

Vegetarische kookopleiding

Van september 2016 tot juli 2017 volgde zr. Emmanuel de vegetarische kookopleiding ‘De Natuurkeuken’ aan De Groene Kookacademie. Hier leerde zij op een andere manier vegetarisch te koken. Om niet vleesvervangend te koken, maar om een vegetarische maaltijd zó samen te stellen dat je het vlees niet mist en niet nodig hebt. Zo’n maaltijd bevat dan alle benodigde voedingsstoffen, creatief verwerkt en verspreid over het geheel.
In de kloosterkeuken kan zr. Emmanuel al het geleerde volop in de praktijk brengen. Graag deelt zij van de inspiratie uit de kloosterkeuken met anderen door middel van het geven van kookworkshops.