Digitale cursus Vegachallenge (3e editie!)
Vanwege de coronamaatregelen die momenteel gelden, met name de anderhalve meter afstand, kunnen er voorlopig helaas geen kookworkshops worden gegeven.
Daarom komt De Vegetarische Zuster voor de derde keer met een digitale Vegachallenge: dezelfde cursus die al vier keer ‘live’ gegeven is, nu in een digitaal jasje. Aan de hand van een lesmap, recepten, online instructiefilmpjes en persoonlijke begeleiding via de mail leert u thuis hoe u een volwaardige vegetarische maaltijd op tafel kunt zetten. Niet door vlees te vervangen, maar door de maaltijd zo creatief samen te stellen dat alle voedingsstoffen die we nodig hebben er in zitten.

We doen het stap voor stap: er zijn in totaal zes lessen, en elke les wordt er één onderwerp uitgelicht.
Eens in de drie weken, steeds op een maandag, komt er een nieuwe les online. De instructiefilmpjes en andere info op de site zijn op eigen tijd te bekijken, binnen die drie weken.

Maandag 13 september les 1: algemene inleiding: waaruit bestaat een volwaardige vegetarische maaltijd? Waar moet je op letten?
Maandag 4 oktober les 2: soepen
Maandag 25 oktober les 3: groenten
Maandag 15 november les 4: granen
Maandag 6 december les 5: peulvruchten
Maandag 27 december les 6: vegetarische feestmenu’s, creatief koken – koken met restjes

De digitale cursus start op 13 september 2021. Omdat iedere deelnemer ook persoonlijke begeleiding krijgt is er niet onbeperkt plek. Maar bij succes wordt de cursus zeker herhaald.
De kosten bedragen 29,95 euro per persoon (excl. BTW). Daarvoor krijgt u de complete lesmap, toegang tot de online instructiefilmpjes, en persoonlijke begeleiding en tips via de mail gedurende de cursus.
Voor meer informatie en aanmelden: devegetarischezuster@gmail.com

We wilden thuis anders gaan eten. Minder de geijkte recepten en meer bewust. De kookworkshops in Megen waren een uitkomst. Goede bijeenkomsten, ook als je een niet zo ervaren kok bent. Er is eerst een deel met uitleg over een bepaald thema zoals soepen of salades, maar ook granen of peulvruchten. Daarna gingen we meteen aan de slag. De bijeenkomst eindigde met een gezamenlijk maaltijd waarbij de onderdelen van een complete maaltijd op tafel kwamen. Goed lesmateriaal waarmee je thuis meteen kunt oefenen en niet heel veel tijd nodig hebt met de bereiding van een gezonde en lekkere  maaltijd. Sinds de cursus eten we gevarieerder en koken we meer samen.

Ron en Marrie

 Een kookworkshop volgen met een eigen groep?

OP DIT MOMENT NIET MOGELIJK VANWEGE DE CORONAMAATREGELEN
Dat kan natuurlijk ook, mits met minimaal 8, maximaal 12 personen.
Informeer naar de mogelijkheden.

Vegetarische kookopleiding

Van september 2016 tot juli 2017 volgde zr. Emmanuel de vegetarische kookopleiding ‘De Natuurkeuken’ aan De Groene Kookacademie. Hier leerde zij op een andere manier vegetarisch te koken. Om niet vleesvervangend te koken, maar om een vegetarische maaltijd zó samen te stellen dat je het vlees niet mist en niet nodig hebt. Zo’n maaltijd bevat dan alle benodigde voedingsstoffen, creatief verwerkt en verspreid over het geheel.
In de kloosterkeuken kan zr. Emmanuel al het geleerde volop in de praktijk brengen. Graag deelt zij van de inspiratie uit de kloosterkeuken met anderen door middel van het geven van kookworkshops.