Vegachallenge (live)            (scrol naar beneden voor de digitale variant)

Het is goed om (vaker) vegetarisch te eten, met het oog op de toekomst van onze aarde. En met het oog op de toekomst van velen die nu verstoken blijven van (voldoende) voedsel, terwijl er feitelijk genoeg geproduceerd wordt voor iedereen. Als het maar eerlijk verdeeld zou zijn…
Maar hoe zet je nu een verantwoorde, voedzame én lekkere vegetarische maaltijd op tafel?
In vier lessen leert u waar een volwaardige, vegetarische maaltijd uit moet bestaan. Elke kookworkshop begint met een inhoudelijk deel, waarna we samen gaan koken (in tweetallen). Tot slot eten we samen wat, en de rest van wat er gekookt is krijgen de deelnemers in bakjes mee naar huis.
De vier lessen vormen samen een geheel. Tot 1 januari is het alleen mogelijk om u aan te melden voor de hele reeks. Daarna zijn de plekken die nog open zijn ook toegankelijk voor mensen die slechts aan één keer willen deelnemen

 Zaterdag 4 februari les 1: algemene inleiding: waaruit bestaat een volwaardige vegetarische maaltijd? Waar moet je op letten? & soepen
Zaterdag 25 februari les 2: groenten
Zaterdag 11 maart les 3: granen
Zaterdag 1 april les 4: peulvruchten/eiwitbronnen

Steeds van 13.45 uur tot 16.45 uur.
De kosten bedragen 36 euro per persoon per kookworkshop. Wie aan alle vier de lessen deelneemt betaalt 140 euro voor het geheel. Dit is inclusief: lesmateriaal en recepten, huur kookstudio, ingrediënten en 21% BTW.
Voor meer informatie en aanmelden: devegetarischezuster@gmail.com
Er is plaats voor maximaal 10 à 12 personen per keer, dus wees er snel bij!

 

Digitale cursus Vegachallenge (5e editie!)

Op dit moment loopt de 4e editie van de digitale cursus nog, tot 19 december. Op maandag 2 januari start de nieuwe editie.
In deze cursus leert u waaruit een volwaardige, vegetarische maaltijd moet bestaan. Stap voor stap leert u hoe u zo’n maaltijd op tafel kunt zetten. Er zijn in totaal vijf lessen, en elke les wordt er één onderwerp helemaal uitgelicht.

Eens in de drie weken, steeds op een maandag, komt er een nieuwe les online. De instructiefilmpjes en andere info op de site zijn op eigen tijd te bekijken, binnen die drie weken.

Maandag 2 januari 2023 les 1: algemene inleiding: waaruit bestaat een volwaardige vegetarische maaltijd? Waar moet je op letten? & soepen
Maandag 23 januari les 2: groenten
Maandag 13 februari les 3: granen
Maandag 6 maart les 4: peulvruchten
Maandag 27 december les 5: vegetarische feestmenu’s (met tips voor het menu met Pasen…), creatief koken – koken met restjes

De digitale cursus start op 2 januari 2023. Omdat iedere deelnemer ook persoonlijke begeleiding krijgt is er niet onbeperkt plek. Maar bij voldoende animo zal de cursus herhaald worden…
De kosten voor de gehele digitale cursus bedragen 39,95 euro per persoon (dit bedrag is inclusief 21% BTW). Daarvoor krijgt u de complete lesmap, toegang tot de online instructiefilmpjes, en persoonlijke begeleiding en tips via de mail gedurende de cursus.
Voor meer informatie en aanmelden: devegetarischezuster@gmail.com

We wilden thuis anders gaan eten. Minder de geijkte recepten en meer bewust. De kookworkshops in Megen waren een uitkomst. Goede bijeenkomsten, ook als je een niet zo ervaren kok bent. Er is eerst een deel met uitleg over een bepaald thema zoals soepen of salades, maar ook granen of peulvruchten. Daarna gingen we meteen aan de slag. De bijeenkomst eindigde met een gezamenlijk maaltijd waarbij de onderdelen van een complete maaltijd op tafel kwamen. Goed lesmateriaal waarmee je thuis meteen kunt oefenen en niet heel veel tijd nodig hebt met de bereiding van een gezonde en lekkere  maaltijd. Sinds de cursus eten we gevarieerder en koken we meer samen.

Ron en Marrie

 Een kookworkshop volgen met een eigen groep?

Dat kan natuurlijk ook, mits met minimaal 8, maximaal 10 personen, en indien tijd en ruimte het toelaten…
Informeer naar de mogelijkheden.

Vegetarische kookopleiding

Van september 2016 tot juli 2017 volgde zr. Emmanuel de vegetarische kookopleiding ‘De Natuurkeuken’ aan De Groene Kookacademie. Hier leerde zij op een andere manier vegetarisch te koken. Om niet vleesvervangend te koken, maar om een vegetarische maaltijd zó samen te stellen dat je het vlees niet mist en niet nodig hebt. Zo’n maaltijd bevat dan alle benodigde voedingsstoffen, creatief verwerkt en verspreid over het geheel.
In de kloosterkeuken kan zr. Emmanuel al het geleerde volop in de praktijk brengen. Graag deelt zij van de inspiratie uit de kloosterkeuken met anderen door middel van het geven van kookworkshops.